Community Forum

If you have questions about my software, chances are this forum has the answers.

You'll need to register before you can post on the forum to ask your question or to answer another one. A reply will be posted to each and every question that is asked so there is no need to double post or bump your post. I do my best to answer promptly but in some cases it may take a day or two. If you bump your post, it may be removed. Bear with me and I`ll get your question answered quickly.

Here are a few tips to help you to get your questions answered more rapidly.

IMPORTANT: Posts in English only. I don't have a translator and I'll be unable to understand your message properly and will probably delete it.
SEARCH: Use the search option to see if your question has been answered on the forum before now or if there is an answer in the documentation of your software.
PERSONAL SUPPORT: If you have purchased a commercial version of any software, using the contact option at the licence centre ensures a faster response.
AUTO DELETION: Accounts older than 5 days, with no posts or topics, are automatically deleted. Only register if you are thinking of posting.
LINKS: Any links posted are not clickable and must be copied / pasted into your browser address bar.

You are not logged in.

#1 RigPa 16-02-2020 21:03:14

The very first mail sent on signup is sent.

Delayed mails are not sent

There is no logs/cron_info.txt - which maybe indicates cronjobs are not running...

Only: logs/cron_info.txt & subscribe-unsubscribe.log & mysqli-errors.log

Cronjobs are set up running every hour

Had 2 responders earlier that worked.

Sending smtp test mail works

Any ideas?

#2 msworld 18-02-2020 17:12:05

First I would confirm the crons are running. If they are, entries will be written to the logs folder, if you have the message logs enabled.

You can also run the jobs manually to see what happens.

#3 RigPa 19-02-2020 15:32:08

Thanks.

Haven't heard from my hosting yet, but it looks liek they can't handle https for CRON jobs. Only http.

I tried to run all 3 jobs manually (http as well as https) but no new logfiles.

I made a testjob that creates a txt file and it works manually only and https only. So Im pretty sure myu hosting can't handle https. Nevertheless the files should at least be created when running them manually - which they don't (no logfiles and no sent mails), so something else is at play also.

#4 msworld 20-02-2020 01:18:05
RigPa wrote:

Thanks.

Haven't heard from my hosting yet, but it looks liek they can't handle https for CRON jobs. Only http.

I tried to run all 3 jobs manually (http as well as https) but no new logfiles.

I made a testjob that creates a txt file and it works manually only and https only. So Im pretty sure myu hosting can't handle https. Nevertheless the files should at least be created when running them manually - which they don't (no logfiles and no sent mails), so something else is at play also.

Crons run from the command line, so not sure why https should make any difference? Unless you are using the curl option. And even then I don't see why https isn't supported.

Yes, the logs should be created even running manually (unless the logs are off?) How did you run them manually?

#5 RigPa 21-02-2020 20:24:36

I tried to run the jobs from cron-job.org but they still do not send mails or create a log file. My test job works though which is just a simple php script to create an empty file.

I also tried easycron.com but still no mails and no logs except for imap and subscribe.

I tried running the jobs from a browser - dunno if that would work but my simple test.php did work.

Attributes for the logs dir is 777

I got an error in mysqli-errors.log a few days ago but I do not use that domain for the responder atm:

Enabled: 13 February 2020 @ 16:29:18
Code: 2002
Error: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known
File: /home/www/makeitcount.dk/responder/control/classes/class.db.php
Line: 456

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =



These cron jobs are probably running all over the world so I'm sure they are all right.

#6 RigPa 21-02-2020 21:12:16

I just checked all my installations. I have reinstalled it numerous times now on different domains and I tested them all. I have 2 installations on subdomains and they work. I have 2 installations in a subdirectory and they do not work with cronjobs. Might be accidental though...

will try one more on a clean domain and see how it works.

#7 RigPa 21-02-2020 23:19:33

Ok - installig on a domain and the cron jobs run. The logs are created and written. But NO mails are sent. Not even the signup mail. The imap log says there is a smtp auth error but I tripple checked the credentials.

http://mail.makeitcount.dk/logs/imap-debug-log.log
http://mail.makeitcount.dk/logs/follow-up-messages.log
http://mail.makeitcount.dk/logs/bouncer-handlers.log
http://mail.makeitcount.dk/logs/subscribe-unsubscribe.log


I will focus on the smtp part to see if mails are getting lost AFTER the CRON job.

Last edited by RigPa (22-02-2020 22:37:46)

#8 RigPa 22-02-2020 23:53:23

Well it is weird. I used several gmails to sign up with and did not receive any mails. I tried a number of smtp services but still nothing. Then the conspiracy theories began! So I tried another mail that is not a gmail and then I got mail!

In the gmail accounts I tried there is no trace what so ever of these mails. No notifications - no nothing...

I used sendgrid which I use in other setups and it works fine when I sign up from a website that use MailPoet with a gmail account...

I also tried forwarding the mails I got in my non gmail account to gmail. They never arrived in my gmail account...

I can send form one gmail account to another...

So Im totally spooked....

Last edited by RigPa (23-02-2020 00:09:54)

#9 msworld 23-02-2020 06:36:09

Ok, even I`m confused now. The smtp service you set up in Maian Responder is just to send mail, there won't be any record of it in your actual email account, but there would be a record it was sent via the mail server logs.

Forwarding from your none gmail account to your gmail account is nothing to do with Maian Responder.

#10 RigPa 23-02-2020 17:38:06

That's true!

There were 2 things both related to Gmail. For some obscure reason 4 gmail (and ONLY gmail) accounts on 2 different IP addresses did not receive mails. After setting up SendGrid I was able to track the mails and Sendgrid said that mails to Gmail were "Undelivered".

After tons of experimenting I suddenly got 2 of the gmail accounts to receive. It seems Gmails AI is more Artificial than Intelligent! Under Gmail/Accounts I setup "Send mail as" to connect to my ISP's SMTP in a vague hope to make Gmail accept or cooperate with this. It worked on my main Gmail account. Then I read in some Gmail help documents that if From Name or From email is empty Gmail fcks up and think it is spam so after setting these in the responders Campaigns/email Options the second gmail account also began receiving.

So if some one has problems with gmail signups and the Maian responder here is a few tips!

Also my site use Cloudflare which was a problem for my hosting company. That was the first reason why cron jobs wasn't executed.

I am revisiting my view on having Gmail as a reliable mail after this.

The Responder is simple and easy to work with. I have tried a lot of the and bought some on Envato and other places. But the Maian responder is by far the best!

Now I will go setup a campaign and send some mails.

#11 msworld 23-02-2020 18:28:48
RigPa wrote:

The Responder is simple and easy to work with. I have tried a lot of the and bought some on Envato and other places. But the Maian responder is by far the best!

Now I will go setup a campaign and send some mails.

Thank you very much, really glad you like it. smile

Hope it works out ok for you and I'm happy you got the email issue sorted. Sorry for the errors.

#12 RigPa 18-03-2020 14:32:21

Is there any way to redesign the confirmation mail? I would like very much to translate the message into my language. Especially the header: "NEWSLETTER - PLEASE CONFIRM YOUR EMAIL" &  Thank you for signing up etc..

I tried editing "email-verification.txt" - but no effect.


Pretty often the signup button (after Thank you for signing up msg) just rotates and says One Moment - as if it is waiting for something. It never really finishes and people might think "what's happening now".

https://www.makeitcount.dk/lav-din-egen-hjemmeside-med-wordpress/

Last edited by RigPa (18-03-2020 14:57:15)

#13 msworld 19-03-2020 00:00:10

You need to edit the language files if you wish to change the text.

Docs > Language & Templates

Pretty often the signup button (after Thank you for signing up msg) just rotates and says One Moment - as if it is waiting for something. It never really finishes and people might think "what's happening now".

Generally that is because the ajax is getting an invalid command back from the server or there is a conflict with something. No way for me to know the exact problem. Check the logs folder within Maian Responder and also the console log in the browser to see if that helps.

#14 RigPa 20-03-2020 14:43:22

Thanks!

Too bad with that Ajax button - will dive deep and see what is going on.

#15 msworld 21-03-2020 06:42:27
RigPa wrote:

Thanks!

Too bad with that Ajax button - will dive deep and see what is going on.

Let me know if you find anything. You are using it within wordpress, so maybe conflict with something? Not sure as I don't use WP.

Board footer

Maian Script World - Free PHP Software for Personal or Business Use.
© 2003-2020 Maian Script World & David Ian Bennett.

2Checkout.com is an authorized reseller of goods and services provided by Maian Script World

Free PHP Software / Responsive PHP Scripts / Lightweight PHP Software / White Label PHP Software